Ovaj februar sam obojila u crno. Prvo, toliko negativne energije u sebi i oko sebe odavno nisam osetila. Kažu februar mrtav mesec, pa prošli praznici, eto ljudi se ispraznili, te kriza, depresija..Sve stoji, ali toliki su februari iza nas, pa ne pamtim ovakav. Pamtim da sam zavidila mačkama smeškajuci im se s prozora. Da sam volela da se ušuškam u zatišje, da se baškarim u svom svetu, da maštam i kujem velike planove. Pamtim da mi je čak i grip nekad prijao. Odmorim se nedelju dana u krevetu uz tv, knjigu i kompjuter, dobijem negu, pažnju, ispunjavaju mi se želje, a sada grip ako te strefi srećan si ako se živ izvučeš .Namerno sam čekala da ga ispratim, da mu s ove distance nataknem crne naočareCool i zapečatim dosije: ne ponovio se! U njegovu čast, da ga ispoštujem do kraja, rešila sam da jedem crno. Laughing

 

Prvo mi je pao na pamet crni rižoto od sipe, ali pošto nije prikladan period za ovu kraljicu rižota, smislila sam nešto božanstveno i ujedno odgovorila na temu!

RIŽOTO SA CRNIM TRUBAMA:

Imam sjajnu ženu na Đermu, ako neko ima sve moguće vrste pečuraka, gljiva, vrganja, svežih i sušenih i još po dobrim cenama to je ona. Odem i kupim suve crne trube oko 30 g, to je dovoljno za dve porcije i još će vam ostati za kasnije da se pecnete kad ogladnite. Potrebno vam je:

200g-250g vitaminiziranog pirinča (iz prodavnice zdrave hrane)

1 praziluk

2-3 čena belog luka

goveđi bujon (kocka goveđe supe) 

1 dcl belog vina

30g suvih crnih truba

so

biber

parmezan

Izdinstajte praziluk i beli luk na maslinovom ulju. Skuvajte bujon i potopite dehidrirane crne trube da odstoje nekoliko minuta u njemu i omekšaju. Zatim procedite i dodajte crne trube u praziluk. Nakon što ste sve zajedno prodinstali 2-3 minuta dodajte opran pirinač i još malo maslinovog ulja. Mešajte još dva tri minuta, a zatim počnite da nalivate bujon, ali postepeno. Uz stalno mešanje videćete kako pirinač bude pio bujon tako ćete dodavati ostatak. Zatim po istom principu dodajte belo vino. Ukoliko pirinač nije skuvan dodajte po malo vode sve dok se pirinač ne skuva ( ne sme biti prekuvan). Sklonite sa vruće ringle i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Servirajte rižoto na velikom tanjuru uz nekoliko kapi maslinovog ulja odozgo, malo peršuna i parmezana. Moja preporuka je i čaša crvenog vina (Mureda organic collection, Cabernet Sauvignon). Prijatno!

P.S. Moj dečko je odlepio od sreće Laughing Zaboravite početak priče. Crni februar pamtiću po rižotu sa crnim trubama. 

P.P.S. U susret proleću i zelenoj neka mart bude narandžast, mislite o tome.Wink